O problema majora asociata cu depozitele de deseuri moderne este eliminarea apei levigat.

Levigatul este generat atunci cand apa de ploaie se infiltreaza prin depozitul de deseuri si absoarbe compusii biologici si chimici din materialele descompuse in depozitul de deseuri. Noile reglementari in domeniul deseurilor solicita instalarea de protectii si sisteme de colectare a levigatului pentru a preveni ca aceasta apa sa se infiltreze in sol sau in apele subterane.

Cerintele de tratament pentru levigatul din depozitele de deseuri pot varia, in functie de cerintele de evacuare, precum si de componenta prezenta. Debitele se schimba dupa vreme: creste pe vreme ploioasa si scade in perioadele secetoase. Compusi toxici ai metalelor grele sunt comune pentru majoritatea depozitelor de deseuri. In plus, pot fi produse mai multe tipuri de compusi organici.

Multi compusi organici ai levigatului gasiti in depozitele de deseuri sunt greu degradabili si continutul de azot din levigat este mare in comparatie cu continutul de carbon. Acest lucru face ca levigatul din depozitele de deșeuri sa fie dificil de tratat in mod adecvat in instalatiile de epurare a apelor uzate municipale.

Statiile de epurare municipale, de asemenea, nu pot elimina in mod adecvat metalele grele continute in levigat. Ca urmare, statiile de tratare a apelor uzate au in aplicare reglementari stricte privind continutul de metale grele din levigat.

Intermak Inginerie are o solutie pentru acest tip de ape uzate, ceea ce conduce la indeplinirea parametrilor de evacuare a apei din instalatia de tratare a apelor uzate.

Echipa noastra de ingineri ofera solutia potrivita, adaptata la nevoile clientului.

 

 

 

Go to top