Punerea in functiune a unei statii de epurare apa uzata este una din cele mai importante operatiuni si mereu necesita o atentie speciala.

Punerea in functiune a oricarei statii de tratare/epurare este o activitate care necesita planificare, coordonare eficienta si pregatirea detaliilor pentru a maximiza eficienta tratamentului statiei si a elimina problemele.

O punere in functiune necorespunzatoare ar duce la irosirea banilor si a lucrarile efectuate anterior iar eficienta tratamentului ar fi lipsita de valoare.

Echipamentele electromecanice intra in functiune in prima etapa de pornire iar fluxul hidraulic va functiona prin intermediul sistemului de tratare. Dupa trecerea perioadei de "punere in functiune" sistemul va realiza eficienta completa. De exemplu, perioada de punere in functiune pentru procesele chimice este mai mica de o zi iar pentru procesele biologice este nevoie de mai mult de 20 de zile. Daca strategia de punere in functiune nu este corecta, pierderea de biomasa sau destabilizarea procesului pot avea loc oricand. Procesul de punere in functiune pentru procesul biologic bazat pe namol activ depinde de cantitatea de microorganisme care cresc in conditii specifice cum ar fi temperatura si incarcarea organica. O punere in functiune va avea succes atunci cand populatia de microorganisme ajunge la continutul dorit luat in considerare in proiectarea instalatiei de tratare.

Punerea in functiune este diferita pentru fiecare statie de epurare apa uzata si depinde de procesul ales. Solidele in suspensie se deplaseaza in sistemele cu namol activat si este posibil sa fie nevoie de biomasa activa achizitionata sau preluata de la o alta statiei de epurare apa uzata similara.

Intermak Industrie poate sa faca aceasta operatiune pentru orice fel de instalatie de tratare sau epurare apa, indiferent de tip sau dimensiune.

Detaliile cu privire la orice procedura de pornire vor fi desigur adaptate la fiecare tip de statie de epurare/tratare.

 

Go to top